Welkom! 


Welkom op de website van Patricia Kok Racing!

Hier vind u alle informatie en ontwikkelingen over Patricia haar motorsport carrière. Seizoen 2017 is Patricia actief in het Nederlands Kampioenschap met een Yamaha YZF-R6 in de ProCup 600 klasse. Patricia komt in 2017 uit voor het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing team.

'Ik ben Patricia Kok, 24 jaar oud en woonachtig in Lekkerkerk. Mijn grootste passie is van jongs af aan al om te motorracen! Inmiddels ben ik al dertien jaar actief in de motorsport. Ik rij namelijk al sinds mijn elfde op een minibike.'

Patricia heeft al negen minibike wedstrijd seizoenen gereden bij Rap-Holland waarvan ze zeven seizoenen in de top drie is geëindigd. In 2010 en 2012 is ze Nederlands Kampioen geworden. In 2015 kwam ze helaas één puntje te kort voor de titel waardoor ze Vice-kampioen werd, net als in 2013 en 2014. Maar met alleen maar mannelijke concurrenten is dit als jongedame in de motorsport een prachtig resultaat! 

In 2016 is Patricia haar eerste seizoen actief geweest in de OW cup. Ze maakte de definitieve overstap naar de 600 en stopte met het racen op de minibikes. Ze ging van start in de SportCup 600 klasse. Met vijf podium plaatsen op een rij, waarvan drie overwinningen, kon ze de leiding over nemen in het kampioenschap. Deze heeft ze vervolgens niet meer uit handen gegeven!

Nederlands Kampioen SportCup 600 2016!! 

De progressie van Patricia gedurende het seizoen en de mooie resultaten hebben haar een contract opgeleverd bij één van de topteams binnen de Nederlandse wegracerij! Seizoen 2017 komt Patricia, samen met teamgenoot Ricardo Brink, uit voor Start Racing Nieuwleusen. Dit professionele race team, wat staat voor 'Stichting Aankomend Race Talent', zal hiermee voor het eerst in het 20 jarig bestaan met een vrouwelijke coureur gaan werken. Patricia is als rookie in deze klasse 4e geworden in het kampioenschap! 

Naast de wedstrijden op de 600 blijft Patricia ook actief op de Supermoto om mee te trainen.

'Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en hoop jullie allemaal bij één van mijn wedstrijden of trainingen te zien!'

Klik hier voor de datums van de wedstrijden of trainingen.